5 damesschoenen trends voor de komende winter

Voor de winter van 2016/2017 springen een aantal schoenen trends er bovenuit. Wij zetten de belangrijkste hier op een rijtje.

#1 Bont

Het blijft controversieel dus kies voor de nep-variant, maar bont is een dikke hit voor deze winter. Je kunt voor een klein beetje gaan: een randje aan de zijkant, of verticaal aan de achterkant. De hak kan geheel bedekt worden – een bijzonder accent. Of als je er echt helemaal voor wilt gaan kun je laarzen of schoenen in zijn geheel bekleed met een donzig laagje! Het is niet super praktisch en voor platte schoenen kan het erop lijken dat je met pantoffels aan loopt, maar het is wel ‘anders’ en lekker warm. Onder andere Fendi toonde deze trend op de catwalk.

#2 David Bowie laarzen

Als je van hoge zolen en hakken houdt, dan is dit wat voor jou. Met een knipoog naar de jaren tachtig toont Marc Jacobs hoe deze halfhoge laars met enorme hoogte er modern uit kan zien door gespen voor de sluiting te gebruiken in plaats van veters. Ook Balenciaga en Maison Margiela gaan voor hoge zolen gecombineerd met nieuwe trends zoals tijgerprint en licht gekrulde hak. Vooral bekend gemaakt door de legendarische zanger David Bowie, is het waarschijnlijk geen toeval dat ze, na zijn overlijden begin 2016, op dit moment enorm populair zijn.

pop en fashion stijl icoon
David rockte deze boots als geen ander!

#3 Fluweel

Kijk deze winter uit voor prachtige enkellaarsjes of Mary Janes met een bescheiden hak in luxe fluweel. Je toont je sjieke kant met deze prachtig glanzende en glimmende stof aan je voeten. Ze zijn het mooist in diep rood of helderblauw: gegarandeerd dat je hiermee de aandacht trekt. Zorg er wel voor dat je ze droog houdt dus vermijdt de plassen en modder. Met fluweel heb je onmiddellijk een koninklijke uitstraling terwijl het lekker comfortabel je voeten warm houdt. Combineer het met een skinny spijkerbroek of zwarte leren broek voor een stoere look.

#4 Meer veters!

Veterlaarzen kennen we natuurlijk al langer. Voor 2017 worden veters ook voor onder andere sneakers (Nicopanda) en schoentjes met flinke blokhak voorzien van glitters (Tommy Hilfiger) gebruikt. Dit maakt ze vrouwelijker en speelser.

Ook gladiator laarzen, de wintervariant van de gladiator sandaal, zijn nog steeds hip – hoewel ze al een aantal seizoenen meegaan. Deze laarzen met openwerkt leer en vaak ingewikkeld veterwerk zijn het mooist zonder kousen maar mocht het daarvoor te koud worden, kies dan voor een contrasterende kleur panties.

#5 Wilde patronen, kleuren en glitters

Je hoeft niet bang te zijn dat je schoenen ‘iets te gek zijn’: glitters, bloemen, of zoals Anna Sui panties en schoenen met precies hetzelfde patroon – het kan allemaal! Niet langer saaie zwarte pumps of bruine instappers: laat je fantasie de loop en combineer patronen en kleuren naar hartelust.