Straal in een feestelijke kerstjurk

Kerst is bij uitstek een tijd waar je goed voor de dag wilt komen. Iedereen doet wat meer moeite en jij wilt natuurlijk ook een fantastische indruk maken met een geweldige outfit.

Voor formele feesten en familiegelegenheden wordt vaak nog een lange jurk gedragen. Maar dat betekent niet dat ze ouderwets of oubollig hoeven te zijn.

Zo maak je een langere jurk extra feestelijk:

  • Kies een model met een diep decolleté. Aangezien je benen bedekt zijn kun je van boven wat meer laten zien!
  • Glitter en glamour mág met kerst: subtiele schitterende accessoires zoals een bolero jasje met glittertjes of een jurk geheel bedekt met pailletten.
  • Glanzende, zachte stoffen zoals fluweel en suède voelen niet alleen luxueus: ze zien er ook zo uit. Erg in dit jaar is om dit niet alleen te gebruiken voor kleding maar ook voor schoenen: een eenvoudige egale lange jurk met fluwelen naaldhakken bijvoorbeeld zijn gegarandeerd een hit.
  • Natuurlijk blijven tijdloze kleuren zoals zwart en rood altijd een goede keus. Maar als je een modernere look wilt, overweeg dan metallics. Een grote trend dit jaar op de catwalks en bij uitstek geschikt voor de feestdagen. Hou de jurk simpel, en laat het materiaal de indruk maken.
  • Ook erg populair dit jaar is gaas-effect: vooral een bijzonder accent voor de mouwtjes en bovenkant van de jurk als je het toch iets bedekt wilt houden.

Een meer uitdagende stijl zijn korte jurkjes, ook hier komen dezelfde trends naar voren als voor langere jurken zoals metallic, gaas-effect, fluweel en suède, maar over het algemeen tonen deze minder decolleté. Het blijft per slot van rekening winter!

Kortere jurken zijn uitermate geschikt om te combineren met hippe schoenen: killer heels, pumps, plateauzolen… Hetzij in een bijpassende kleur of contrasterend voor extra effect. Zorg er wel voor dat je je comfortabel voelt, want je wilt natuurlijk wel een dansje kunnen doen!

leuke kerstjurk
Voorbeeld van een stijlvolle maar praktische kerst outfit

Vergeet ook niet de accessoires: felrode lippenstift, opvallende oorbellen, een clutch met glittertjes.

Voor een extra sexy kerst, kijk dan uit naar een zogenaamde ‘bodycon’ jurk. Hiermee ben je het toppunt van zelfvertrouwen en straal je uit dat je comfortabel bent met je eigen lichaam. De ‘bodycon’ jurk is gemaakt van lycra en zit daardoor strak om je lichaam en laat weinig aan de verbeelding over. Mits gecombineerd met de juiste schoenen en accessoires maak je hiermee echt indruk. Hoge hakken zijn een goede keus, platte schoenen kan ook voor een iets meer informele stijl. Je kunt goed panties met een ‘bodycon’ jurk combineren. Zorg er wel voor dat de panty geen brede tailleband heeft, aangezien dit zichtbaar kan zijn onder de jurk. Vergeet ook niet het juiste ondergoed te dragen: met corrigerend ondergoed houd je alles strak en voorkom je ongewenste uitstulpingen op plaatsen waar je dat niet wilt. Het is ook belangrijk dat het naadloos is, zodat niemand ziet dat je een beetje geholpen wordt.

Het belangrijkste is om een kerstjurk te kopen die bij je past want het voornaamste van kerst is goed gezelschap en dat gaat hand in hand met er goed uitzien en je lekker in je vel voelen.